Barátnőimmel recepteket szoktunk cserélgetni, vagy főzős/sütős
délelőttöket szervezünk, amikor egyikünk-másikunk 1-2 specialitást oszt meg a
gyakorlatban – mivel van, aki csak így tanul-, s egyúttal profitálhatunk is az
eredményből.. Barátnőim olaszok, így ezúttal /magyar/ családunk nagy kedvencét
készítettük, hogy valami tradíciót is vigyek a dologba. Ez a pogi amennyire
egyszerű, olyan finom, s így mégannyira gyorsan fogy is.
A hozzávalók alapja, hogy 1:1:1 arányban kell hozzá liszt + vaj/margarin + túró. Így a recept, nálam:
350 g liszt (lehet gluténmentes kenyér- pizza liszt)
350 g vaj
350 g rikotta túró (a magyar túrót preferálom… de hát Szaúd-Arábiában
ez most nehézkes lenne, s még nem találtam hozzá hasonlót itt :-/ )
1 teáskanál só
A fentieket gyúrd össze, folpackkal takard be, s tedd a hűtőbe pár
órára vagy egy éjszakára.
Melegítsd elő a sütőt 180-200 fokra (Nálam 200 fok, de gyenge a sütőm,
lehet nálad a 180 fok is elég.)
Lisztezett deszkán nyújtsd kb 1,5 cm vastagra a tésztát, kend meg a
tetejét tojássárgájával, szaggass pogácsákat. Én pici, 3 cm átmérőjűre szoktam
szaggatni.
Díszítsd –ízesítsd a tetejét darabolt dióval, sajttal, szezám maggal,
mákkal…
35-40 perc alatt szép aranybarnára sülnek, az aljuk is elkezd
színeződni.
A teteje ropogós picit, a belseje puha, finom, 1-2 darabnál nem áll meg
senki… :-)
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ciao, kérdésed van? Vélemény? Ne habozz! Pötyögd ide! :)