Penne corta con Pomodoro, Funghi e Pancetta
|
Mivel annyi idô alatt elkészül, mint egy melegszendvics és egy csésze tea, ez az egyik kedvenc gyors-tésztám. Akkor már csaknem szendvicset rágcsálok! Készíthetô teljes kiörlésû tésztából is, és gyakorlatilag a cukkinitôl a hagymáig bármi hasonló dobható bele valamelyik hozzávaló helyett, csak lényeg, hogy ne túl sok féle íz keveredjen. Lényeg - itt is - a kevesebb több!
- Forralj vizet, dobj bele egy kk sót, s újra forráskor a tésztát. Pont annyi ideig fôzd, amennyi a csomagoláson van, aztán szûrd le.
- Közben kis szûz olívaolajon párolj pár félbevágott fokhagymát. Állítólag csak az illata kell..., ezért nálunk mindig a kukában landol egy perc múlva. Ha rajtam múlik, én apróra vágva vagy préselve benne hagynám (hagyOM, ha én készítem...)
- Jöhet a gomba és a pancetta szalonna. Utóbbi miatt tényleg kevés olaj kell! Mehet bele petrezselyem zöldje is, majd pár darabolt paradicsommal - esetleg kevés paradicsomlével is - fôzd amíg szószos lesz.
- Sózd, borsozd, forgasd bele a leszûrt tésztát.
- Tetejére parmigiano sajt, e pronta - kész! Zamatos, friss, forrón az igazi!
Buon appetito!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ciao, kérdésed van? Vélemény? Ne habozz! Pötyögd ide! :)