Spaghetti Cacio e Pepe

Spaghetti Cacio e Pepe

Avagy a (z itt) közismert 'cacio' sajtos - frissen ôrölt borsos tészta.



Mindig jól ment az éjszakai tanulás és/vagy munka, de így éjjel 2-kor már csak a reggeli cornetto gondolata tartja bennem a lelket nyitva a szemem, és az elhatározás, hogy ezt ma megosztom Veled! 



Milyen recept következik? 20 perces! A római konyha tipikus primo piatto-ja, elsô fogása. Viva la cucina Italiana! Éljen az olasz konyha!

Az egyik legegyszerûbben elkészíthetô, legkevesebb hozzávalóval készülô tésztáról van szó, éppen ezért az eredeti, különleges ízû eredményhez a friss, tökéletes alapanyagokat használd!


- Fôzd meg a tésztát 
(Forralj vizet, bele egy kk só, ha újra forr, a spaghetti beleugrik, fôzd pontosan a dobozon feltüntetett percig, szûrd le. )
- Közben reszeld le a juhsajtot.
- Hagyd a tésztát a forró edényben, pár evôkanállal hagyj benne a fôzôvízbôl, szórd rá a sajtot s keverd jól el, amíg az teljesen krémessé nem olvad.  
- Keverj hozzá egy kis szûz olívaolajat, ôrölj a tetejére friss borsot.
- Kész! Tálald rögtön.

Tonnarelli, rigatoni tésztával is láttam már... 
Fontos a fenti sorrend, ne keverd össze elôre a vizet és a sajtot, mert valami számomra ismeretlen sajtos ragacsot kapsz. 'Spaghetti Pepe e raghac' - jól hangzik? Na ez az, ami nem a bejegyzés címe. 

Buon appetito! ~ Jó étvágyat!

Megjegyzések