Vajon mi készülhet Ricottából és Padlizsánból?

Ricottás Padlizsántekercs, pl :-)

 

Egyik nap megmaradt néhány grillezett padlizsánszelet, kentem rá egy kis sajtot, s annyira ízlett, hogy a másnapi vendégségre kipróbáltam ezt a padlizsántekercset, ami könnyen elkészíthető, könnyű, és nagyon ízletes előételnek bizonyul, sőt vegetáriánusoknak is tökéletes! 
Involtini di melanzana e ricotta
Hozzávalók:
- 2-3 padlizsán, hosszában vékonyra szeletelve
- 200 g rikotta túró (laktózmenteset használtam, vagy natúr krémsajtot is vehetsz helyette)
- 1 pici kávéskanál oregánó
- Csipetnyi só és bors, 1 ek olívaolaj
- 100 g reszelt parmezánsajt
- 1 dl paradicsomszósz

1. A padlizsánszeleteket áztasd be hideg sós vízbe 10 percre, majd konyhai papírtörlővel itasd le róla a vizet.
2. Keverd krémesre a túrót a fűszerekkel, olajjal, és a parmezánnal.
3. Kend a rikottakrémet a padlizsánszeletekre, tekerd fel, és 1-1 fogpiszkálóval rögzítsd.
4. Egy tűzálló tál alját kend ki olívaolajjal, helyezd bele a tekercseket, majd öntsd le a paradicsomszósszal, szórj egy kis parmezánt rájuk, s mehet a sütőbe kb 185 fokon 20 percre.

Forrón és hidegen is kitűnő előétel, vagy köret, vagy uzsonna... csak úgy!
További grillezett antipasto/contorno ötlet  ITT :-)

Buon appetito!




Megjegyzések