Sajtos Magvas Muffin


 

 Muffinból mindig csak édeset készítettem korábban, de amióta nem eszem cukrot, nem is hiányzik - szerencsére. Viszont kellett volna kenyeret sütnöm - mivel kifogytam -, de valami új ízre vágytam, így jött a sós muffin ötlete. Mi lenne jó benne? Sajt mindenképp, volt itthon pár szelet füstölt pulykasonka - miért ne?..., a magvakat imádom, így született ez a recept.

  • 15 dkg (gluténmentes) liszt
  • 5 dkg (gluténmentes) rozsliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 - 2 - 2 evőkanál útifű maghéj, lenmag, tökmag
  • 1 kávéskanál só, csipet só
  • 2 tojás
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 3 szelet füstölt pulykasonka, apróra kockázva
  • 2 dl natúr joghurt
  • Fél dl extra szűz olíva olaj

A hozzávalókat géppel keverd össze, kicsit krémes tésztát kapsz, amit kanállal muffin papírkosarakba tudsz tölteni (nekem 7 db lett), szórd meg a tetejüket sajttal és egy kevés lenmaggal.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra (lehet, hogy 180 is elég, az én sütőm gyengébb), süsd a muffinokat 20-25 percig, míg a sajt barnulni kezd, és a tűpróba után a tű száraz marad.



Frissen, langyosan nagyon finom, erről biztosíthatlak! Hogy meddig tart a 7 darab, nem tudom... de a tesztalany után jöhet a következő, mert egy nem elég! :-)

Jó étvágyat!

Megjegyzések