...Avagy A Sugo di pomodoro e basilico
Sok olasz ételnek és tésztának az alapja ez az egyszerűségében és
ízletességében tökéletes mediterrán szósz. Legfinomabb, ha friss, érett,
zamatos paradicsomból készíted, természetesen ezt a receptet javaslom a lentiek
szerint, de jó minőségű paradicsom konzervből is finom, ha gyorsabban akarod az
asztalodra varázsolni ezt a jellegzetes ízvilágot, utóbbi esetben legalább a
bazsalikom legyen friss, amivel ízesíted, és az igazi olasz olíva olajra se sajnáld
a pénzt, megéri az árát.
3 ek extra szűz olíva olaj
2 gerezd fokhagyma
1 kg paradicsom
8-10 bazsalikom levél
Só, csipet peperoncino –
chili paprika
A paradicsomokat mosd meg, vágd félbe, vágd ki a zöld csumát, és
távolítsd el az összes magot belőle. Csak a ’húsára’ van szükséged.
Tedd őket egy lábasba, fedd le, s alacsony hőmérsékleten főzd, míg
megpuhulnak és pépes szószt kapsz, néha keverd át közben!
Passzírozd át a főtt paradicsomot.
Az olajon párold a fokhagymákat míg barnulni kezdenek, majd dobd ki a
fokhagymát. Ehhez az olajhoz keverd a paradicsomot, ízlés szerinti sót és chili
paprikát, forrald át, végül add hozzá a bazsalikomot, és kész a sugo-d (szószod).
A jól ismert spaghetti-hez keverve,
parmesan sajttal megszórva is mennyei
– garantáltan eltér az otthon általában megszokott felhozataltól, de további
receptjeimben is megtalálod!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ciao, kérdésed van? Vélemény? Ne habozz! Pötyögd ide! :)