A mennyei, eredeti, friss Mozzarella di Bufala-nak párja nincs!



Ez a bivalytejből készült sajtkülönlegesség leginkább Caserta és Salerno régiókban készül, s még a Wikipédia is a 'mediterrán konyha királynője'-ként, "fehér arany"-ként, vagy "az asztal gyöngye"-ként utal rá kiemelkedő minősége, és felejthetetlen íze miatt. Az olasz konyha szerelmeseinek nem kell bemutatni, s a friss, eredeti olasz Bufala mozzarella kóstolásával tuti, hogy minden más mozzarella változat átkerül a felejthető kategóriába, megmaradva egynek a millió sajtféle közül.

Előételként pl. tálalhatod így, egyszerűen, a paradicsomra mehet egy kis olasz hidegen sajtolt olíva olaj, oregánó, friss bazsalikom, tálald kívül ropogós friss kenyérrel, prosciutto sonkával:


Persze találkozhatsz vele pizzákon, hmmmmmm... salátákban, hideg tésztaételekben is. Én magában is imádom! :-) És amellett, hogy mennyei, tele van proteinnel!

Buon appetito!!

Megjegyzések