Fiori di Zucca ~ Tökviráág?

Fiori di zucca ~ Töltött, sült cukkinivirág

Amikor elôször megkóstoltam ezt a számomra azelôtt ismeretlen különlegességet, se olaszul nem tudtam, se fogalmam nem volt, hogy mit is eszem.... csak arra emlékszem, hogy fincsi volt, s hogy az elsô után úgy örültem, hogy sok van belôle... Itt Itáliában az év minden szakában kapható (vagy leginkább megvásárolható...) cukkinivirág, hûtôpultban, s 1-2 napon belül kell vele kezdeni valamit, mert gyorsan hervad. 

Viszont amikor júniusban otthon voltam, Mameszka kertje telis-tele volt virágzó tökkel, szedtem egy kosárral, s elkészítettem a családnak... Mindenkinek újdonság volt, s azt hiszem mindenkinek ízlett. Csak kis keresztfiamnak nem... De ô is ügyesen megkóstolta, s utána döntött. Így neki  legközelebb valami fogára valóval helyettesítem, ami mindkettônknek örömet okoz. 



Mi is ez? Tökvirág? És hogy készül?

- A cukkinivirágokat  tisztítsd meg (ha kerti, én meg is mosom...), vágd le a végén a zöld részt, húzd ki a bibéket.
- A virágokba tegyél egy szelet mozzarella sajtot, és egy darab szardellát. ( Fogd össze a halat és sajtot, úgy könnyebb. A mozzarella folyik mindenhol... De megéri, ígérem! ) 
- Készíts sûrû palacsintatésztát egy szedôkanál lisztbôl, 1 tojásból, 1 dl hideg! szénsavas vízbôl pici sóval, egy kis tejet is önthetsz hozzá.
- A virágkákat forgasd ebbe a masszába, egybôl dobd forró olajba, süsd aranybarnára.

Kész. Isteni! Rájöttél, hogy keveset csináltál? Nem vagyok meglepve... 

Buon appetito! 

Megjegyzések