Involtini di vitello ~ Marhahústekercs



Involtini di vitello



Igaz, hogy a tészta millió változatát megtalálhatod az olasz konyhában, de azért nem csak abból áll a(z olasz-) világ. Szerencsére, annak ellenére, hogy nem szeretem az állandó fôzômûsorokat - nem is értem hogy lehet ennyi féle ételt készíteni... -, azért beszivárognak az újdonságok a konyhába. S ha egyszer ott van, s jól sikerül, ott is marad... Ha feledésbe nem merül más újdonság miatt, de Involtini már nem menekül! 

Ez a klasszikus hústekercs eredetileg fôleg Dél-Olaszországban örvendett nagy népszerûségnek, s hagyományosan nyársra fûzve, grillezve készítették.
Fontos, hogy fiatal, nagyon vékonyra szelt marhahúsból készüljön, egyébként megkeményedik... s nem feltétlen nyeri el az 'olaszok büszkesége' címet... Sem a Te tetszésedet.
Sem a családodét... Sem az én gratulációmat vagy örömujjongásomat.

És mennyire egyszerrû?
- A hússzeletek közepére tegyél prosciutto crudot vagy cottotmozzarella, vagy tôle keményebb sajtot, borsot, s tekerd fel.
- Babérlevelet is rögzíts fapálcikával a tekercsekre.
- Alacsony hômérsékleten párold- süsd, kevés olíva olajon.
- Finom, könnyû, kellemes aromás-fûszeres... 

Tipp: 2-3 tekercset egymás mellé fektetve hosszabb pálcára is fûzhetsz, kend át olívaolajjal, forgasd zsemlemorzsába, s grillezd a nyársak minden oldalát pár percig.

Jó étvágyat! Buon appetito!

Megjegyzések