L'insalata di riso ~ Rizssaláta

L'insalata di riso


Egy gyors, de igazán ízletes fôtt olasz ételt szeretnél? Mi sem egyszerûbb! 


- Vízben fôzd meg a rizst, úgy mintha tésztát fôznél, szûrd le. Szeretem a carnaroli rizst, s eredetileg fehér rizst javasolnak ehhez a salátához (de ha barnarizzsel csinálod is hozzászólhatsz a bejegyzéshez).
- Keverj hozzá friss darabolt paradicsomot, tonhalat, fôtt tojást, borsót, kukoricát, valamilyen darabolható keménységû sajtot, olívabogyót. Vagy ezek közül bármilyen variációt...
- Tálalhatod így, összekevert formában, vagy szedd tányérokra a rizst, s a hozzávalók szépen elrendezhetôk a tetején.
- Tegyél az asztalra extra szûz olívaolajat, s mindenki tegyen pár kanálnyit a salátájára, ízlés szerint. Fincsi, és ehhez az ételhez elengedhetetlen, amellett rengeteg vitamint tartalmaz, hasznos a bôrnek is...

Vétkezem, tudom, de én balzsamecetet is szoktam rá önteni, mert imádom a  rizs-ecet találkozás zamatát.... És elôfordul, hogy az én adagomon só és bors is landol...

Buon appetito!

Megjegyzések