Azaz parmezános padlizsán szó szerint, vagy hívhatjuk csőben sült padlizsánnak.
Amikor ezt az étket először megkóstoltam, azt hittem lasagne, hisz kb úgy néz ki, megsütve, felvágás előtt főleg. Otthon soha nem találkoztam vele, de azóta a lasagne iránt érzett minden rajongásomat felülmúlta! Ha szereted a padlizsánt, ezt imádni fogod, garantálom!
- Padlizsánt mosd meg, szeleteld fel 3-4 mm szeletekre, héjastól. (Olíva) Olajban hirtelen süsd meg a karikákat, majd papíron szárítsd le az olajat. A Mamma egy éjszakára élükre állítva hagyja csordogálni, vagy nevezd ahogy akarod... száradni.
- Hőálló edénybe rétegezd: paradicsomszósz, padlizsán, parmezán sajt, mozzarella, friss bazsalikomlevelek -ismételd míg el nem fogynak, de a tetejére a kétféle sajt kerüljön!
- Nyisd ki a sütőajtót, ha csak nem vagy D. Copperfield. Bocs, David.
- Süsd aranybarnára, kb 20 perc 200 fokon.
Olasz tipp: ha barna is a rakott Melanzane teteje, szúrj bele egy villát, ha a villa hideg, még nincs kész! Érdekes, működik! Tényleg az utolsó pillanatig hideg az a hülye villa..... De aztán kárpótol!!
Buon appetito!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ciao, kérdésed van? Vélemény? Ne habozz! Pötyögd ide! :)