![]() |
Tálalva! Spaghetti con Funghi e Pancetta |
Ebédidô... Fôznél valamit. Valami finomat. Valami gyorsan elkészíthetôt, egyszerût. Lehetôleg valami olasz ételt, mert ha gyorsan elkészíthetôre koncentrálsz, az nem annyira a magyar konyha jellemzôje...
Elôkerül olívaolaj, fokhagyma, chili, paradicsomszósz. Nézzük csak, mi van még a hûtôben. Gomba. Pancetta affumicata (füstölt húsos szalonna)... Kezd izgalmas lenni! Túl sok hozzávaló. Chili, fokhagyma vissza a hûtôbe -újratervezés, mondaná a GPS. Vöröshagyma, bor, hopp elôkerül. Nézzük mi fô, két fôre, hétfôre?!
- Lábasban víz, amint forr, szórj bele 1 kanál (tengeri) sót, egy perc múlva 200 g tésztát.
- Fôzd pontosan a csomagoláson jelzett percig - ezt màr ismételnem se kellene... -, s szûrd le. Közben:
- Wok alakú lábasban, mire leírom eszembe jut, hogy... Serpenyôben kis olajat forrósíts (tényleg kicsit, mert a szalonna pont elég zsíros), bele 1/4 minire vágott vöröshagyma. Ha nagyobbra vágom, Párom képes kihalászni-vadászni a hagymadarabokat... Szóval Te apríthatod nagyobbra is!
- 1-2 perc múlva 100 gramm cubetti di Pancetta Affumicata - azaz kis kockákra vágott húsos szalonna, ha füstöltet kapsz, még intenzívebb az íze - beledobálva, pirítsd pár percig, míg elkezd pirulni a szalonnák széle.
...hogy a hagymát nagyítóval se lehessen megtalálni... :)
|
- Adj hozzá 150 gramm darabolt gombát, kevergesd, pici só, bors, fél dl fehér bort önts rá, ez gyorsan elpárolog, megpárolva a gombát.
(...közben kezembe kerül az elôl hagyott paradicsomszósz... Kimaradt?!? Mamma mia! NEM , ebbe most nem kell paradicsom ;)
- Keverd a gombás ragura a tésztát, és pár evôkanál extra szûz olívaolajat.
![]() |
È pronta! ;) |
É pronta! Kész! Azon melegében tálald, kóstold meg így, majd szórj rá parmezán - Parmeggiano vagy Pecorino sajtot.
Hogy tetszik?
Buon appetito!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ciao, kérdésed van? Vélemény? Ne habozz! Pötyögd ide! :)