Tortino di Alici

Ha szereted a halat, ez igazi ínyenc csemege! :)

Azaz Rakott Szardella 

A piacon friss, még attól is frissebb szardellát sikerült vásárolni.  Mi készüljön belôle? Imádom az olaszok olajban sült antipasto -it / elôételeit, egy pillanatra majdnem elcsábított a gondolat, de aztán gyôzött a tudatosság, s ezúttal egészségesebb formában került az asztalra. És a konyha se lett olajszagú, de legalább finom aromás illatú...

L' idea:
- 1 nagy burgonyát hámozz/moss meg, és karikázz vékonyra. (kb 2 mm-re vágtam az uborkaszeletelôn- milyen jó, hogy otthonról importáltam a hasznos tàrgyaimat..)
Alici-t tisztítsd, mosd, és szárítsd meg. (Ha szerencsés vagy, fej nélküli, tisztított halat találsz.. Én másmilyet nem nagyon szeretnék preparálni...)


- Hôálló tálba tégy 2 evôkanál olíva olajat, s rétegezd rá a szárazra törölt halat, burgonyát, ismételd... halat, burgonyát... legfelülre kerüljön annyi vékonyra szelt paradicsom, amennyi teljesen fed.
- Szórj rá sót és friss petrezselyemzöldjét ízlés szerint, pár csepp olívaolaj is mehet rá.

Sütés elôtt..
Süsd 200 fokon kb 30 percig (amíg megpuhul a krumpi, megsül a paradicsom széle). 
Nagyon ízletes, kellemesen fûszeres illatú, könnyû egytálétel! 

Buon appetito!

Megjegyzések