![]() |
Imádom! Egyenesen a fáról a legjobb! :) |
Nagymamám rengeteg barackos sütit sütött, s a nagymamák sárgabarack lekvárja a legjobb a világon! Minden túlzás nélkül. Azt még meg kell tanulnom reprodukálni, s családomban hagyományként akarom tisztelni - még nagymamakorom elôtt. :)
De addig is: friss sárgabarack!! Amint megláttam ma a piacon, nem volt akadály, nem volt még recept sem.... de bevásároltam belôle jócskán, hogy sütire is elég legyen!
![]() |
Épp a sütôben sütkérezik! Gyönyörû! |
Mi kell hozzá?
- 1,5 pohár joghurt (én natúr joghurtot használtam, de lehet gyümölcsös is. Ugyanzzel a pohárral mérd a továbbiakat, ami kb 175-200 ml-es... Nem fél literes, stb.. :)
- 3 tojás
- 3/4 pohár cukor (nagyon kevés cukrot használok, de ha muszáj, a barnát részesítem elônyben. Kicsit több cukor is mehet bele)
- 1/2 pohár olaj ( kókuszolaj, napraforgó...)
- 3 pohár liszt + 1 csomag vaníliás cukor, vagy vanília + 1 teáskanál sütôpor
- 8-10 sárgabarack
- 1 szilva - vagy amilyen gyümölcsöt szeretsz
- Darabolt dió
- Pár szem fenyômag
- A tojásokat keverd habosra a cukorral
- Adj hozzá minden hozzávalót, csak addig kell keverni, míg homogén lesz.
- Sütôpapírral bélelj egy (torta)formát, öntsd bele a keveréket
- Díszítsd a gyümölcsökkel, végül szórd rá a magvakat
- 180 fokra elômelegített sütôben süsd, míg kívül aranybarna színt kap, belül pedig tûpróbával ellenôrizd (kb 25-35 perc)
- Vedd ki a sütôbôl, hagyd hûlni picit, és fogyasztható! :) Frissen, aznap a legfinomabb!
![]() |
Ilyen lett.... Figyelem! Gyorsan fogy! :) |
Buon appetito, Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ciao, kérdésed van? Vélemény? Ne habozz! Pötyögd ide! :)