Még nem tudod, hogy miért akarsz Sárgabarackot beszerezni?

Imádom! Egyenesen a fáról a legjobb! :)

Nagymamám rengeteg barackos sütit sütött, s a nagymamák sárgabarack lekvárja a legjobb a világon! Minden túlzás nélkül. Azt még meg kell tanulnom reprodukálni, s családomban hagyományként akarom tisztelni - még nagymamakorom elôtt. :)

De addig is: friss sárgabarack!! Amint megláttam ma a piacon, nem volt akadály, nem volt még recept sem.... de bevásároltam belôle jócskán, hogy sütire is elég legyen!


Épp a sütôben sütkérezik! Gyönyörû!

Mi kell hozzá?

  • 1,5 pohár joghurt (én natúr joghurtot használtam, de lehet gyümölcsös is. Ugyanzzel a pohárral mérd a továbbiakat, ami kb 175-200 ml-es... Nem fél literes, stb.. :)
  • 3 tojás
  • 3/4 pohár cukor (nagyon kevés cukrot használok, de ha muszáj, a barnát részesítem elônyben. Kicsit több cukor is mehet bele)
  • 1/2 pohár olaj ( kókuszolaj, napraforgó...)
  • 3 pohár liszt + 1 csomag vaníliás cukor, vagy vanília + 1 teáskanál sütôpor 
  • 8-10 sárgabarack
  • 1 szilva - vagy amilyen gyümölcsöt szeretsz
  • Darabolt dió
  • Pár szem fenyômag



- A tojásokat keverd habosra a cukorral
- Adj hozzá minden hozzávalót, csak addig kell keverni, míg homogén lesz.
- Sütôpapírral bélelj egy (torta)formát, öntsd bele a keveréket
- Díszítsd a gyümölcsökkel, végül szórd rá a magvakat
- 180 fokra elômelegített sütôben süsd, míg kívül aranybarna színt kap, belül pedig tûpróbával ellenôrizd (kb 25-35 perc)
- Vedd ki a sütôbôl, hagyd hûlni picit, és fogyasztható! :) Frissen, aznap a legfinomabb! 

Ilyen lett.... Figyelem! Gyorsan fogy! :)

Buon appetito, Jó étvágyat!

Megjegyzések