Következő bejegyzésként a padlizsántekercset ígértem. De elkerülhetetlenül közbejött a vasárnap reggel... s a Szaudiban oly-igazán-nagyon-nehezen beszerezhető európai tojásszállítmány befutása, melyet - 2 hét tojáshiány után... - azonnal tesztelnem kellett, palacsinta formájában! Remélem nem bánod!
A palacsinta nálunk mindig nyerő, kicsiknél és nagyoknál! Hát még nálam! Főleg, hogy ezúttal számomra is fogyasztható anyagokból készítettem, gondoltam kísérletezem, maximum nem sikerül... De ez???????? Tökéletes lett!
A palacsinta nálunk mindig nyerő, kicsiknél és nagyoknál! Hát még nálam! Főleg, hogy ezúttal számomra is fogyasztható anyagokból készítettem, gondoltam kísérletezem, maximum nem sikerül... De ez???????? Tökéletes lett!
Palacsintánál nem szoktam grammozni, így a recept:
- 4 leves-szedőkanál liszt (most 'Bene-sí Preparato per pane, pizza, pasta e dolci' olasz gluténmentes lisztet használtam, amit Olaszországból kaptam, van benne kukorica keményítő, útifű maghéj, sajnos most látom hogy egy kis cukor is... guargumi, kukorica maltodextrin.). De gondolom bármilyen gluténmentes liszt jó, amit kenyérhez, édességhez használnál.
- Fél kávéskanál szódabikarbóna (vagy sütőpor), tényleg kevés
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 0,5 liter rizstej
Felverhettem volna a tojás fehérjét és sárgáját külön, de nem volt időm, így csak összedobáltam mindent, géppel kevertem 5 percig, így is elég habos lett, sőt a palacsinták megfordításánál figyelni kellett, mert a még meg nem sült oldal még szinte folyt. De ugyanúgy gyorsan és szépen megsült, mint a hagyományos palacsinta, s a rizstej miatt édeskés is lett! Ezt az első - általában egyébként sem szépen sikerülő - palacsinta eltüntetésekor kizárólag az 'arányok tesztelése' miatt megállapítottam. Magában sem rossz!!
Töltelék:
- Magyarországról hoztam Xilittel ízesített sárgabarack lekvárt. Mivel imádott Nagymameszünk a világon a legfinomabb sárgabarack lekvárhoz szoktatott évtizedeken keresztül, háát, ezt a Xilites valamit sárgabarackkrémnek titulálnám, s eddig gondolkodtam, hogy maximum sütéshez fogom használni. DE ehhez a palacsintához, ami alapjában véve édeskés, a Xilites s.barack lekvár + darabolt dió kombó mennyei!!
- Cukormentes áfonyadzsem!
- Dió, mák, nutella....
- Nutella ÉS dió kombó szintén mennyei! Kivéve, hogy én nem ehetek nutellát épp... de amúgy nagy kedvenc nálunk!
- Frissen facsart citrom, finom a fanyar ízével az édes palacsintán! Szükség esetén egy kis Eritrit vagy Xilit (vagy cukor, ha eheted) adható hozzá.
Kellemes reggelizést! :-)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ciao, kérdésed van? Vélemény? Ne habozz! Pötyögd ide! :)