Ismét megmaradt a szicíliai mandulából készült mandulatejem után a darált mandula... Mit is tegyek vele? Almás süti már járkált a fejemben pár napja, hát hasznosítsuk a mandulát liszt helyett! Előkerestem a receptjeim közül egy kókuszos-almás receptet, el is készült a pite, amikor eszembe jutott, hogy ezt a receptet 2000 előtt kaptam egy volt kolléganőmtől! 2000 előtt! Nem egyszerűen az előző évszázadban, egyenesen az előző évezredben!! :-)
Mi kell a tortához?
3 tojás
10 dkg Eritrit + 2 ek méz (vagy 20 dkg porcukor, ha használhatsz cukrot)
15 dkg kókuszvaj (vagy 20 dkg vaj, de akkor nem tejmentes ugyebár), megolvasztva
10 dkg gluténmentes liszt (Coop/BeneSí Preparato per pane, pizza, pasta e dolci)
10 dkg mandulaliszt /mandula őrlemény
7,5 dkg kókuszreszelék
0,5 teáskanál sütőpor
1 reszelt alma + 4 kanál friss citromlé
5 alma hámozva, negyedelve, a pite tetejére
A 3 tojást turmix-szal keverd habosra, add hozzá a cukrot, keverd tovább, majd az olvasztott vajjal is.
A száraz hozzávalókat tedd egy tálba, add hozzá a tojásos mix-et.
Egy tortaformát vajazz ki, öntsd bele a sütialapodat, majd a tetejébe nyomkodd bele a fél vagy negyed almákat.
Hideg sütőbe tedd a tortát, s süsd alacsony hőmérsékleten (kb 180 fok) kb. 1 órát.
Amikor barnul a teteje, tűpróba, s kész is!!
Frissen a legfinomabb, de 2 napig jó a hűtőben -ha el nem fogy! (A hűtőt azért írom, mert Szaúd Arábiában még most is 30 fok van nappal... :-) Egyébként maradhatna hűtőn kívül is.)
Jó étvágyat! Buon appetito!
Mi kell a tortához?
3 tojás
10 dkg Eritrit + 2 ek méz (vagy 20 dkg porcukor, ha használhatsz cukrot)
15 dkg kókuszvaj (vagy 20 dkg vaj, de akkor nem tejmentes ugyebár), megolvasztva
10 dkg gluténmentes liszt (Coop/BeneSí Preparato per pane, pizza, pasta e dolci)
10 dkg mandulaliszt /mandula őrlemény
7,5 dkg kókuszreszelék
0,5 teáskanál sütőpor
1 reszelt alma + 4 kanál friss citromlé
5 alma hámozva, negyedelve, a pite tetejére
A 3 tojást turmix-szal keverd habosra, add hozzá a cukrot, keverd tovább, majd az olvasztott vajjal is.
A száraz hozzávalókat tedd egy tálba, add hozzá a tojásos mix-et.
Egy tortaformát vajazz ki, öntsd bele a sütialapodat, majd a tetejébe nyomkodd bele a fél vagy negyed almákat.
Hideg sütőbe tedd a tortát, s süsd alacsony hőmérsékleten (kb 180 fok) kb. 1 órát.
Amikor barnul a teteje, tűpróba, s kész is!!
Frissen a legfinomabb, de 2 napig jó a hűtőben -ha el nem fogy! (A hűtőt azért írom, mert Szaúd Arábiában még most is 30 fok van nappal... :-) Egyébként maradhatna hűtőn kívül is.)
Jó étvágyat! Buon appetito!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ciao, kérdésed van? Vélemény? Ne habozz! Pötyögd ide! :)