Rozsos kenyér, nem baj ha magvas is?




A korábban készült, ITT olvasható, Schär lisztből készült kenyér finom, puha, igazi fehér kenyér jellegű, de - ha nem is vagyok nagyon kenyeres - inkább a rozsos ÉS magvas kenyereket szeretem, így alakítottam a recepten, és nagyon jó lett.

250 g Schar gluténmentes liszt
210 g gluténmentes Rozsliszt
15 g lenmag
15 g szezámmag
10 g útifűmaghéj
400 ml langyos víz
1 kiskanál só
8 g porélesztő
3 ek napraforgóolaj

  • Keverd össze a száraz hozzávalókat, majd géppel keverve add hozzá a vizet, végül az olajat, pár percig keverd.
  • Tedd a keveréket egy hőálló formába, takard le nedves konyharuhával, hogy ne száradjon ki. Én sütőpapírral bélelt yénai tálban szoktam sütni, így könnyen kijön bármilyen formából.
  • TIPP: 50-60 C fokos sütőben, kicsit nyitott ajtónál fél óra alatt megkel.
  • Amikor kb kétszeres mennyiségre nőtt, 200 fokra előmelegített sütőben kb 60-70 percig süsd, tűpróba. Kívül szép aranybarnára, keményre sül a héja, ami később megpuhul!

Finom, egészséges, búzamentes… jól pirítható is!

Jó étvágyat!

Megjegyzések