Krémes Spenótos Spaghetti, Szalonnával



Spaghetti con Spinaci, Panna e Pancetta


Olaszországban kiadós első fogás ez az ízletes, vitaminnal teli étel, ami az alábbi mennyiséggel főételként is megállja a helyét. Vegetáriánusként - vagy egyébként is, ha könnyedebb tésztára vágysz - szalonna nélkül is készíthető.

4 főre (vagy első fogásként akár 6 főre):

OK, ne a szélsőséges adagokat nézzük, mint pl egy olasz barátom, aki fél kg tésztát simát letol bármikor, egyedül... :-)  ez normál adag.

·         400 g Spaghetti, Penne, vagy hasonló tészta (ami nálam gluténmentes)
·        2 ek olíva olaj
·         200 g füstölt pancetta – szalonna, azt hiszem tokaszalonnának hívják, lényeg, hogy kicsit húsos legyen
·         300-400 g friss spenót, de lehet fagyasztottból is
·         200 ml főzőtejszín (laktózmentes)
·         Só, bors, szerecsendió
·         Parmezánforgács

A spenótot forró vízben pár perc alatt párold meg, csepegtesd le, tépd apróra.
A tésztát forró sós vízben tedd fel főni, pont annyi percre, amennyi a csomagoláson van.
Ezalatt egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, a szalonnát futtasd meg rajta, mehet rá a spenót, só, bors, szerecsendió, majd a tejszín is, keverd el.
Szűrd le a tésztát, add a spenótos szószhoz, keverd át, s tálalható! Díszítheted –ízesítheted parmezánforgáccsal, vagy más reszelt sajttal.



Igazán egyszerű, de nagyszerű ízvilág!

Buon appetito! - Jó étvágyat!


Megjegyzések