Spaghetti con
Spinaci, Panna e Pancetta
Olaszországban kiadós első fogás ez az ízletes, vitaminnal teli étel, ami az alábbi mennyiséggel főételként is megállja a helyét. Vegetáriánusként - vagy egyébként is, ha könnyedebb tésztára vágysz - szalonna nélkül is készíthető.
4 főre (vagy első fogásként akár 6 főre):
OK, ne a szélsőséges adagokat nézzük, mint pl egy olasz barátom, aki fél kg tésztát simát letol bármikor, egyedül... :-) ez normál adag.
· 400 g Spaghetti, Penne, vagy hasonló tészta (ami nálam gluténmentes)
· 2 ek olíva olaj
·
200 g füstölt pancetta – szalonna, azt hiszem tokaszalonnának hívják,
lényeg, hogy kicsit húsos legyen
·
300-400 g friss spenót, de lehet fagyasztottból is
·
200 ml főzőtejszín (laktózmentes)
·
Só, bors, szerecsendió
·
Parmezánforgács
A spenótot
forró vízben pár perc alatt párold meg, csepegtesd le, tépd apróra.
A tésztát forró
sós vízben tedd fel főni, pont annyi percre, amennyi a csomagoláson van.
Ezalatt egy serpenyőben
forrósítsd fel az olajat, a szalonnát futtasd meg rajta, mehet rá a spenót, só,
bors, szerecsendió, majd a tejszín is, keverd el.
Szűrd le a
tésztát, add a spenótos szószhoz, keverd át, s tálalható! Díszítheted –ízesítheted
parmezánforgáccsal, vagy más reszelt sajttal.
Igazán egyszerű, de nagyszerű ízvilág!
Buon appetito! - Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ciao, kérdésed van? Vélemény? Ne habozz! Pötyögd ide! :)