Spaghetti con Mascarpone al Profumo di Limone Sardo
Maradt egy kis mascarpone sajt a tegnapi Epres - Mascarponés Palacsinta
után, „muszáj” volt felhasználni! Bevillant, mennyire szeretem a citromos ízt a
krémes tésztaételeken, s hogy épp pár napja kaptam egy kedves szardíniai Barátunktól
egy csomag kezeletlen szárított szardíniai citromhéjat (és narancshéjat… és
mentát YESS), de nem akartam túlbonyolítani az ebédet, így érkezett ez az igazán
mennyeien illatozó, jelenleg kedvenccé avanzsálódott spaghetti. Az olasz
konyhában első fogás a tészta, a mi olasz konyhánkban most főétel lett.
Egyébként – mint korábbi receptjeim is mutatják - szeretem a gyorsan
elkészíthető tésztaételeket, de felülmúltam önmagam is… 15 perc alatt kész –ebből
10 perc a tészta főzési ideje! :-) OK, utóbbi a tésztatípustól függ.
Imááádom!
Nem csak azt, hogy gyorsan kész, de az ííííze…
2 személyre:
2 ek olaj
1 gerezd fokhagyma
200-250 g tészta, legjobb a Linguine, Tagliatelle, vagy Fettuccine - mindenképp
a hosszabb, laposabb tészták ideálisak ehhez -, de gluténmentesből nem találtuk
még meg ezeket, így Spaghetti lett, probléma nélkül
Fél citrom leve
Só, bors, szárított vagy friss reszelt citromhéj (kezeletlen, lehetőleg)
100 g Mascarpone
0,5 dl tej
Tedd fel a vizet forrni, amikor forr, bele 1 ek só, majd a tészta.
Kezdheted is melegíteni az olajat a serpenyőben, bele a fokhagyma, de
amikor barnulni kezd, dobd ki. Csak az olajra van szükséged most.
Facsarj bele fél citrom levét, s mehet rá a krémsajt és a tej, kevergesd addig,
míg krémes lesz, 2 csipet citromhéjat adj hozzá, ne forrald. Sózd, borsozd.
Szűrd le a tésztát (al dente…), s öntsd a serpenyőbe, keverd át, s
azonnal forrón tálald.
A tetején jól mutat egy kis frissen őrölt bors, és persze finom is.
Mennyei… pont az én citromos/ illatos/ aromás/ ízletes/ krémes ízvilágom
… Remélem a Tiéd is!
Buon appetito!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ciao, kérdésed van? Vélemény? Ne habozz! Pötyögd ide! :)