❄❄ ❄❄ ❄❄ ❄❄ ❄❄ ❄❄ ❄❄
Már csak hármat kell aludni, és itt a KARÁCSONY! A menü összeállt, a
bejglik, a gyümölcskenyér már készülő félben, szépen sorban minden összeáll –
vagy összesül. Egyik kedvenc karácsonyi-téli desszertem a Zserbó, a mi NagyMameszünk
készítette a legfinomabbat!! (És megvan a recept… ;-) ) De most idő hiányában,
s mivel az ünnepekben nem leszünk sokat itthon -tehát sok nem fog fogyni-, egy egyszerűbb megoldást
választottam. Az idei desszertrepertoárból lehet ki is maradt volna ez a mennyei
süti, ha egy kedves FB csoportban nem futok bele ebbe a receptbe Hargitainé
Mészáros Anita jóvoltából – akinek ezúton is köszönöm, hogy megosztotta
a remek ötletet, az elkészítés titkaival együtt! :-) Én 23-án készítem, viszont
annyira egyszerű, hogy addig is megosztom a titkot, hátha addig is valaki ihletet kap, s legalább annyira örül neki, mint én!
❄
Mi kell hozzá?
15 dkg darált keksz (gluténmentes
nálam)
10 dkg darált dió
17 dkg sűrű őszibarack lekvár,
az eredeti receptben, én hozzáadott
cukor mentes sárgabarack lekvárral fogom készíteni, hisz ez a kedvenc
nálunk, s a családi tradíció az családi tradíció! :)
Díszítéshez:
20 dkg kb 60 %-os étcsoki + 1 ek
olaj/vaj (én a vajat preferálom)
3 dkg darált dió vagy dió
darabok
❄
Az elkészítés:
A kekszet és a diót összekeverjük, s annyi lekvárt adunk hozzá, hogy
formázható legyen.
Kb. diónyi golyókat készítünk, amiket sütőpapírral takart tálcára
helyezünk, s hűtőbe tesszük, hogy megdermedjenek.
Az étcsoki ¾-ét vízgőz felett felolvasztjuk
a vajjal (vagy olajjal), a tűzről levéve hozzáadjuk a maradék csokit darabokra
törve, s homogénre keverjük, ebbe mártogatjuk a golyókat egy villa /pálca
segítségével. Tálcára tesszük, hagyjuk lecsepegni.
Amíg folyékony a csoki, a golyókat darált dióval dekoráljuk, s hideg
helyre tesszük fogyasztásig.
❄
Ennyire egyszerű!! :-)
❄❄ Kellemes Ünnepi Készülődést!! ❄❄
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ciao, kérdésed van? Vélemény? Ne habozz! Pötyögd ide! :)