Egy kis bűnözés – bűnjel nélkül?


Avagy friss gyümölcsös joghurtdesszert        
 


Édességre vágytam, de mostanában megfogadtam, hogy a felesleges kalóriákat mellőzzük. Kérdés, hogy mi fér bele a ’nem felesleges kalória’ kategóriába… de addig sürgölődtem a hűtő körül, hogy megakadt a szemem a joghurton, s örömmel állapítottam meg magamban az eddig sem ismeretlen tényt, mely szerint liszt és 1 kg cukor nélkül is készülhet desszert. Neki is ugrottam, 10 perc alatt kész –plusz a hűtés, s lelkiismeret-furdalás nélkül fogyasztható! Nem egy hátrány…  Amíg az ebéd készült s elfogyott, addigra le is hűlt eléggé a finom joghurtos desszert alap, amit már csak az épp kéznél lévő gyümölcsökkel kell dekorálni.

Mi került bele? (3 kis adag)
2 pohár, azaz 250 ml natúr joghurt
2 ek cukor/eritrit  - tehetsz bele több cukrot, pl 3 kanállal, mert 2-vel elég natúr ízű maradt, bár mi így szeretjük, és én minimalizálom a cukrot…
1 dl tejszín
1 csomag zselatin (Dr.Oetker „Vege-gel”-t használtam, ami 6,5 gramm és 570 ml folyadékhoz elég)
½ citrom reszelt héja
Friss gyümölcs –ízlés szerint

Egy lábasban keverd el a cukrot a zselatinnal, joghurttal, kezdd el melegíteni, de csak míg elolvad a zselatin, ne forrald! A tűzről levéve keverd hozzá a tejszínt és a citromhéjat is.
Öntsd folpackkal bélelt formákba, vagy vízzel kiöblített kis tálkákba, s mehet a hűtőbe minimum 2 órára.
Óvatosan borítsd egy kistányérra, s dekoráld ízlésed szerint!

Friss, hűs, tele vitaminnal –felesleges kalóriákkal annál kevésbé :-) -, s a napi egyik gyümölcsadagod is kipipálhatod! Bűnöztél is, meg nem is. De szerintem inkább nem! :-)

Jó étvágyat!

Ui. Már látom, hogy további kísérletezésekhez találtam alapot…


Megjegyzések