Avagy friss gyümölcsös joghurtdesszert
Édességre vágytam, de mostanában megfogadtam, hogy a felesleges
kalóriákat mellőzzük. Kérdés, hogy mi fér bele a ’nem felesleges kalória’
kategóriába… de addig sürgölődtem a hűtő körül, hogy megakadt a szemem a
joghurton, s örömmel állapítottam meg magamban az eddig sem ismeretlen tényt, mely
szerint liszt és 1 kg cukor nélkül is készülhet desszert. Neki is ugrottam, 10
perc alatt kész –plusz a hűtés, s lelkiismeret-furdalás nélkül fogyasztható!
Nem egy hátrány… Amíg az ebéd készült s
elfogyott, addigra le is hűlt eléggé a finom joghurtos desszert alap, amit már
csak az épp kéznél lévő gyümölcsökkel kell dekorálni.
Mi került bele? (3 kis adag)
2 pohár, azaz 250 ml natúr
joghurt
2 ek cukor/eritrit - tehetsz bele több cukrot, pl 3 kanállal,
mert 2-vel elég natúr ízű maradt, bár mi így szeretjük, és én minimalizálom a
cukrot…
1 dl tejszín
1 csomag zselatin (Dr.Oetker
„Vege-gel”-t használtam, ami 6,5 gramm és 570 ml folyadékhoz elég)
½ citrom reszelt héja
Friss gyümölcs –ízlés
szerint
Egy lábasban keverd el a cukrot a zselatinnal, joghurttal, kezdd el
melegíteni, de csak míg elolvad a zselatin, ne forrald! A tűzről levéve keverd
hozzá a tejszínt és a citromhéjat is.
Öntsd folpackkal bélelt formákba, vagy vízzel kiöblített kis tálkákba,
s mehet a hűtőbe minimum 2 órára.
Óvatosan borítsd egy kistányérra, s dekoráld ízlésed szerint!
Friss, hűs, tele vitaminnal –felesleges kalóriákkal annál kevésbé :-)
-, s a napi egyik gyümölcsadagod is kipipálhatod! Bűnöztél is, meg nem is. De
szerintem inkább nem! :-)
Jó étvágyat!
Ui. Már látom, hogy további kísérletezésekhez találtam alapot…
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ciao, kérdésed van? Vélemény? Ne habozz! Pötyögd ide! :)