A Spenót egészséges, a Szalonna ropogós ...az igazi Pasta olasz!! :-)


4 főre:
  • 4-500 g spaghetti
  • 400 g spenót -fagyasztott vagy friss, párolva
  • 3-4 dl tejszín
  • 2-3 gerezd fokhagyma, préselve
  • Kis fej vöröshagyma, apróra vágva

A tetejére: 
  • Extra szűz olíva olaj
  • 100 g Parmezán vagy Pecorino sajt forgács
  • 200 g pirított Pancetta húsos szalonna

- Forró sós vízben főzd al dente-re  a tésztát, a csomagoláson feltüntetett perc alatt, szűrd le. (al dente = haraphatóra, nincs!! szétfőzve, túlfőzve. Egyébként a szénhidrát is lassabban szívódik fel, ha al dente a tésztád, tehát az inzulinszint nem ugrik úgy meg, mint egy túlfőtt tésztánál...)
- Amikor a vizet felteszed forrni, vele egy időben kezdd el kevés olajon megpárolni a fokhagymát és a vöröshagymát, amikor a vöröshagyma "üveges" színű, add hozzá a spenótot, pár percig kevergesd. 
- Keverd hozzá a tejszínt, és főzd kb 5 percig. 
- Külön serpenyőben pirítsd meg a baconszalonnát olaj nélkül, így finom ropogós marad.
- Ha leszűrted a tésztát, keverd a tejszínes szószhoz, s forrón tálald, a tetején sajttal és pirított szalonnával. Sózd, borsozd ízlés szerint.

Tipp
Egy másik spenótos tészta receptért KATT IDE! ...Bár én jobban kedvelem ezt, amit fent látsz, mint amikor a szószba van főzve a szalonna.

Buon appetito!

Megjegyzések