4 főre:
- 4-500 g spaghetti
- 400 g spenót -fagyasztott vagy friss, párolva
- 3-4 dl tejszín
- 2-3 gerezd fokhagyma, préselve
- Kis fej vöröshagyma, apróra vágva
A tetejére:
- Extra szűz olíva olaj
- 100 g Parmezán vagy Pecorino sajt forgács
- 200 g pirított Pancetta húsos szalonna
- Forró sós vízben főzd al dente-re a tésztát, a csomagoláson feltüntetett perc alatt, szűrd le. (al dente = haraphatóra, nincs!! szétfőzve, túlfőzve. Egyébként a szénhidrát is lassabban szívódik fel, ha al dente a tésztád, tehát az inzulinszint nem ugrik úgy meg, mint egy túlfőtt tésztánál...)
- Amikor a vizet felteszed forrni, vele egy időben kezdd el kevés olajon megpárolni a fokhagymát és a vöröshagymát, amikor a vöröshagyma "üveges" színű, add hozzá a spenótot, pár percig kevergesd.
- Keverd hozzá a tejszínt, és főzd kb 5 percig.
- Külön serpenyőben pirítsd meg a baconszalonnát olaj nélkül, így finom ropogós marad.
- Ha leszűrted a tésztát, keverd a tejszínes szószhoz, s forrón tálald, a tetején sajttal és pirított szalonnával. Sózd, borsozd ízlés szerint.
Tipp
Egy másik spenótos tészta receptért KATT IDE! ...Bár én jobban kedvelem ezt, amit fent látsz, mint amikor a szószba van főzve a szalonna.Buon appetito!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ciao, kérdésed van? Vélemény? Ne habozz! Pötyögd ide! :)