Kicsit el voltam tévedve a farsang szezonnal, azt hittem nagyon ráérek - hisz' február közepén van valamikor... -, hát nem, január 6-tól február 10-ig tart ebben az évben, 40 nappal Húsvét előtt ér véget, s idén ugye korán van Húsvét, március végén. Úgyhogy gyorsan megnéztem pár receptet, az Apróséfet jónak találom, amit eddig onnan próbáltam, elég jól sikerültek, így ő lett a 'kiválasztott'.
Nekem 19 db lett. Persze kelesztettem, majd nyújtottam, szaggattam -ahogy a receptben van-, ezután állt egy fél órát a meleg sütő tetején, s még ekkor is dupla magasra nőtt, majd az olajban is tovább egy picit.
Nem, nem lett olyan mint imádott Nagymameszünk isteni, utánozhatatlan fánkja... mennyit sütött Nekünk!! <3 Otthon megvan, nagy becsben tartom a receptjeit. De ez a recept ma-holnapra, a hangulat, tradíció, és persze az ÍZ kedvéért pont tökéletes! Sárgabarack lekvárral, természetesen... és cukormentes málnalekvárral... és van itthon egy kis vanília krém is :-)
Holnap reggelire meg is hívtam a barátnőimet -nehogy nekem kelljen az összes kalóriát elégetni... :-)
Próbáld ki, még van idő! Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ciao, kérdésed van? Vélemény? Ne habozz! Pötyögd ide! :)