Imádom a rakott ételeket, mert bár az összeállítás/előkészítés
igényelhet időt, mégis nagy előnyük, hogy több órával a fogyasztás előtt
elkészíthetők, s végül csak a sütőbe kell tolni, s közben bármi más feladat
elvégezhető (pl. megírhatom Neked ezt a bejegyzést :-) ).
S még jobban imádom a rakott ételeket, ha FÉRJ készíti :-) mint pl ezt
az általa kreált finomságot. Hálát adok főzés iránti lelkesedéséért, s
kénytelen vagyok asszisztálni az ilyen újításaihoz, ellenkező esetben nem
kaparintom meg a receptet :-)
Mi került a mai autentikus, ízletes olasz pasta-ba? Lássuk 4 főre:
500 g paccheri tészta (Rigatoni is megfelelő)
200 g prosciutto sonka, vagy
füstölt pulyka- ill. csirkesonka
600 ml paradicsomszósz – receptje ITT található
100 g darabolt parmezán sajt + reszelt parmezán a tetejére
4 tojás
3 közepes padlizsán (tenyérnyi méret)
Olíva olaj, só, napraforgó olaj
Mosd meg a padlizsánokat, vágd 0,5 cm-es szeletekre, napraforgó olajban
süsd aranybarnára, majd konyhai törlőpapírral itasd le róla az olajat, sózd
picit.
A tojásokat 10 perc alatt főzd keményre, pucold meg, vágd vékony
szeletekre.
Készítsd el a paradicsomszószt, a fent említett recept szerint (ebből
készíthetsz többet is, és fagyasztóban tárolható kisebb adagokban).
A tésztát főzd meg forró sós vízben, szűrd le.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra.
Egy hőálló tál aljára tegyél pár kanál paradicsomszószt, rá a tészta
felét, fedd be sonkával, majd a tojásszeletekkel, sajtdarabokkal, a paradicsom
szósz felével.
A maradék tésztát, majd a szószt is öntsd rá, szórd meg reszelt
parmezán sajttal.
Tedd a tálat a sütőbe, kb 20 perc alatt szépen megsül, és forrón tálalható
is!
A tészta Olaszországban első fogás, de ez a rakottas elég kiadós, így
főételként is megállja a helyét.
Buon appetito!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ciao, kérdésed van? Vélemény? Ne habozz! Pötyögd ide! :)