Indítsd színesen a napot!






Itt a tavasz, a bogyós gyümölcsök már könnyebben – és olcsóbban – beszerezhetők, változatossá és vitamindússá varázsolva egy-egy étkezést. Ma a reggeli zabkásámat dobtam fel főleg málnával, de néhány szem friss áfonya és édes eper is került a tányérra. Az elkészítés egyszerű, a végeredmény mennyei ízletessége mellett egészséges, lassan felszívódó szénhidrát formájában járul a finom napindításhoz.

Este felforrósítottam kb 2 dl laktózmentes tejet, ráöntöttem egy tálka teljes kiőrlésű zabpehely és friss málna keverékére, majd lefedve a hűtőbe tettem éjszakára. Reggelre a pehely jól elázott, megpuhult a tejtől. A tetejére szórtam még friss gyümölcsöket, és fogyasztható is!

Jó étvágyat!
 
TIPP
Cukrot nem igazán használok, a gyümölcsöktől elég édes és zamatos lett, de eritritet vagy mézet adhatsz hozzá ízlés szerint.


Megjegyzések