Itt a tavasz, a bogyós gyümölcsök már
könnyebben – és olcsóbban – beszerezhetők, változatossá és vitamindússá
varázsolva egy-egy étkezést. Ma a reggeli zabkásámat dobtam fel főleg málnával,
de néhány szem friss áfonya és édes eper is került a
tányérra. Az elkészítés egyszerű, a végeredmény mennyei ízletessége mellett egészséges,
lassan felszívódó szénhidrát formájában járul a finom napindításhoz.
Este felforrósítottam kb 2 dl
laktózmentes tejet, ráöntöttem egy tálka teljes kiőrlésű zabpehely
és friss málna keverékére, majd lefedve a hűtőbe tettem éjszakára.
Reggelre a pehely jól elázott, megpuhult a tejtől. A tetejére szórtam még friss
gyümölcsöket, és fogyasztható is!
Jó étvágyat!
TIPP
Cukrot nem igazán használok, a
gyümölcsöktől elég édes és zamatos lett, de eritritet vagy mézet adhatsz hozzá
ízlés szerint.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ciao, kérdésed van? Vélemény? Ne habozz! Pötyögd ide! :)