2018 - Boldog Új Évet!! Egy finom sajtos jöhet?

Ezzel a finom recepttel kívánok Boldog, finomságokkal teli 2018-as esztendőt, s egyúttal folytatom oly hosszú idő után a blogot... 



Van nagyon jó sajtos pogi receptem, de mindig keresem az újítást, kell a változatosság! Így akadt a kezembe legutóbbi advent időszakban ez a gyorsan elkészíthető sós sajtos recept, ami annyira finomra sikeredett, hogy a karácsonyi főpróba után szilveszteri ismétlés lett belőle! 
Javaslom kipróbálása! 

Miből készül? 
25 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg reszelt sajt (Scamorza-t használtam, de Galbanino, Pannónia, Trapista, bármi hasonló jó) 
1 kk só

1 tojás a tetejét lekenni + magvak a díszítéshez 




A lisztet, sót, vajat, és a sajtot összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és pár órára a hűtőbe tesszük. 
Lisztezett deszkán 4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, igény szerinti formákat szaggatunk belőle. 
180 fokra előmelegítjük a sütőt. 
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, erre sorakoztatjuk a formáinkat - nem kell sok helyet kihagyni köztük, felfelé nőnek ;) -, megkenjük a felvert tojással, majd díszítjük őket. 
10-14 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Jó étvágyat! 


Forrás: Nők Lapja Advent 2013. November (Milyen jó, hogy örök gyűjtögető vagyok... 😁) 





Megjegyzések