Ezzel a finom recepttel kívánok Boldog, finomságokkal teli 2018-as esztendőt, s egyúttal folytatom oly hosszú idő után a blogot...
Van nagyon jó sajtos pogi receptem, de mindig keresem az újítást, kell a változatosság! Így akadt a kezembe legutóbbi advent időszakban ez a gyorsan elkészíthető sós sajtos recept, ami annyira finomra sikeredett, hogy a karácsonyi főpróba után szilveszteri ismétlés lett belőle!
Javaslom kipróbálása!
Miből készül?
25 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg reszelt sajt (Scamorza-t használtam, de Galbanino, Pannónia, Trapista, bármi hasonló jó)
1 kk só
1 tojás a tetejét lekenni + magvak a díszítéshez
A lisztet, sót, vajat, és a sajtot összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és pár órára a hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán 4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, igény szerinti formákat szaggatunk belőle.
180 fokra előmelegítjük a sütőt.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, erre sorakoztatjuk a formáinkat - nem kell sok helyet kihagyni köztük, felfelé nőnek ;) -, megkenjük a felvert tojással, majd díszítjük őket.
10-14 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
Forrás: Nők Lapja Advent 2013. November (Milyen jó, hogy örök gyűjtögető vagyok... 😁)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ciao, kérdésed van? Vélemény? Ne habozz! Pötyögd ide! :)