Könnyen összedobhatsz egy adag gnocchit!
4 főre:
1 kg héjában fôtt burgonya, forrón lehéjazva, s krumplitörőn átnyomva
300 g liszt
1 tojás (picit felverve)
Só ízlés szerint
A lisztre törd rá a még meleg burgonyát, a tetejére a sóval enyhén felvert tojást, s az egészet dolgozd össze kézzel. Nem kell sokáig gyúrni, mert kemény lesz a gnocchid... csak amíg homogénné áll össze. Lisztezett felületen nyújts hosszú, ujjnyi vastag csíkokat, vágd kb 2 cm-es darabokra, s tenyérrel formázd őket. Haladók csíkos gnocchiformázót (riga gnocchi 🙄a neve) is használhatnak, vagy egy villával megnyomva a tetejüket csinos (és csíkos) eredményt érhetsz el.
Forró (lobogó ) sós vízbe dobd a gnocchikat, gyengén keverd meg, hogy ne törjenek, de ne is tapadjanak le. Amint feljöttek a víz tetejére, 1 perc múlva kiszedhetők a választott forró szószba ( pl a klasszikus bazsalikomos paradicsom sugo-ba), s fogyasztható is az ízletes olasz ebéd!
TIPP:
Fagyasztható! Először lisztezett papír tálcán tedd 1 rétegben a gnocchit a fagyasztóba fél órára, ezután mehetnek zacskóba, ekkor már nem tapadnak össze. őzés előtt nem kell kiengedni, fagyasztva kell a forró sós vízbe dobni.
Buon appetito! 🙂🍝🥫🍷🇮🇹
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ciao, kérdésed van? Vélemény? Ne habozz! Pötyögd ide! :)