Gnocchi alla gorgonzola e noci

Csütörtök 'gnocchi nap'. Persze nem eszünk minden csütörtökön gnocchit 😁 de eléggé kedveljük ahhoz, hogy gyakori vendég legyen nálunk. A sajtos verziót én vezettem be a famiglia-nkba ráadásul, s ez a változat kb 10 perc alatt kész (ha a gnocchit előre elkészíted, pl fagyasztóban van, vagy frissen veszed. Egyéb esetben recept ITT ). 

2 személyre: 
6-700 g gnocchi, só, víz 

50 g vaj
1 gerezd fokhagyma
1 nagy körte, hámozva, apróra vágva 
200 g Gorgonzola ( én a dolce-t szeretem hozzá), darabolva  
0,5 dl tej
Bors
Parmezán sajt
Apróra tört dió 


Amikor a vizet felteszed forrni, egy nagyobb serpenyőben olvaszd fel a vajat, futtasd át rajta a fokhagymát, amit utána kidobhatsz.
Szórd a vajra a körtedarabokat, 3-4 percig párold őket, majd add hozzá a sajtdarabokat és a tejet, kevergetve míg a sajt elolvad, borsozd. Kèsz is van, ebbe mehet a főtt gnocchi, lágyan beleforgatva.

A gnocchihoz nagy lábasban forralj vizet, amikor forr, tegyél be egy fél ek durva szemcsès sót, majd óvatosan a gnocchit. Én lassan meg szoktam őket mozgatni a vízben, hogy ne tapadjanak le. Amikor feljönnek a víz tetejére, mèg egy percig főzd őket, és máris át lehet szedni ôket szűrőkanállal a fenti szószba.

Tálaláskor szórd meg reszelt parmezánnal és apróra vágott dióval.

Buon appetito! Jó étvágyat! 🇮🇹


Megjegyzések