Ezt az aszalt szilvával töltött marhahúst karácsonyra készítettem először, s olyan sikere lett, hogy egyreszt felkerült a minden évben elkészítendő karácsonyi ételek listájára, másrészt azóta már megsütöttem újra, mert a hosszú főzési időn kívül nem sok teendő van vele, és mennyei ízletes.
Mi kell hozzá?
1 kg marhahús egyben (Girello di vitello-t vettem (ez pontosan melyik része a marhából magyarul? 🙄 ha tudod érdekel, mert a fordító vicces.)
200 g aszalt szilva
1 hagyma
1-2 dl fehér bor
2 dl frissen facsart narancslé 🍊
Olívaolaj
Só, bors
Sárgarépa🥕
Zeller
A marhahúst lyukaszd ki, tömeg bele a magozott aszalt szilvát, kicsit sózd, sütőhálóba húzva vagy zsineggel átkötve szépen megtartja a formáját.
Egy magas falú serpenyőben 3 ek olajra tedd 1 karikára vágott lilahagymával a húst, pirítsd meg minden oldalát, majd add hozzá a fehér bort, kis párolás után 1 pohár frissen facsart narancslét is önts alá. Kis lángon, fedővel letakarva kb 2 órát kell párolni, néha megfordítani. (Lehet sütőben is persze.)
Az utolsó 20 percre szórd mellé a karikára vágott répát és a zellerdarabokat, önts hozzá még bort és narancslét, ha szükséges (hogy párolódjon, le ne égjen).
Vegyél ki egy maréknyi rèpát és zellert a fennmaradt lével, turmixold, nagyon finom fűszeres narancsos zöldségszószt kapsz.
Tálald frissen a zöldségekkel, burgonyapüré is jól illik hozzá.
A siker garantált!! 👌🏼
Jó étvágyat! 🙂🍽🍷
Mi kell hozzá?
1 kg marhahús egyben (Girello di vitello-t vettem (ez pontosan melyik része a marhából magyarul? 🙄 ha tudod érdekel, mert a fordító vicces.)
200 g aszalt szilva
1 hagyma
1-2 dl fehér bor
2 dl frissen facsart narancslé 🍊
Olívaolaj
Só, bors
Sárgarépa🥕
Zeller
A marhahúst lyukaszd ki, tömeg bele a magozott aszalt szilvát, kicsit sózd, sütőhálóba húzva vagy zsineggel átkötve szépen megtartja a formáját.
Egy magas falú serpenyőben 3 ek olajra tedd 1 karikára vágott lilahagymával a húst, pirítsd meg minden oldalát, majd add hozzá a fehér bort, kis párolás után 1 pohár frissen facsart narancslét is önts alá. Kis lángon, fedővel letakarva kb 2 órát kell párolni, néha megfordítani. (Lehet sütőben is persze.)
Az utolsó 20 percre szórd mellé a karikára vágott répát és a zellerdarabokat, önts hozzá még bort és narancslét, ha szükséges (hogy párolódjon, le ne égjen).
Vegyél ki egy maréknyi rèpát és zellert a fennmaradt lével, turmixold, nagyon finom fűszeres narancsos zöldségszószt kapsz.
Tálald frissen a zöldségekkel, burgonyapüré is jól illik hozzá.
A siker garantált!! 👌🏼
Jó étvágyat! 🙂🍽🍷
Ezt elkeszítem a negyedik évfordulónkra ❤️
VálaszTörlésAnonymus :D
TörlésJó ötlet, a siker garantált, Szú! 😊❤️ ...Anonymus, bocsi 😁
TörlésNagyon nyamin néz ki :)
VálaszTörlésKöszi! Még finomabb, mint ahogy kinéz! Tényleg! 😉
TörlésNagyon jó receptet osztottál meg már megint, csak azt bánom, hogy én béna vagyok a konyhában. :( na majd egyszer talán eljutok erre a szintre én is.
VálaszTörlésNe viccelj Pálma, nem hinném, hogy béna lennél! Ez lehet bonyolultnak tűnik, pedig egyáltalán nem az, csak sok idő, de igazából párolódik magában, sok figyelem se kell közben. Ha tudok segíteni, keress nyugodtan! 😉
Törlés