Már egy ideje vártam a cseresznye- Ă©s/vagy meggyszezont, Ăşgyhogy a friss, feketĂ©re Ă©rett cseresznyĂ©kkel gyorsan kiprĂłbáltam egy Ăşj receptet. Nem tettem bele sok cukrot, de nagyon finom zamatos lett Ăgy is, amihez a belereszelt citromhĂ©j is hozzájárul! A tĂ©sztája puha, könnyű, kellemesen lágy.
Miből készült?
500 g mosott, magozott cseresznye 🍒
80 g nádcukor
100 g vaj, szobahőmérsékleten
3 tojás, 🥚 szintén szobahőmérsékletű
150 g liszt
1 sütőpor (10 gramm)
1 citrom 🍋reszelt héja
40 g kukoricakemĂ©nyĂtĹ‘ 🌽(az eredeti receptben burgonyakemĂ©nyĂtĹ‘ van, nekem az nem volt itthon)
Tetejére porcukor
Sütési idő: 30-35'
Hogyan készült?
🍒 Magozd ki a cseresznyĂ©t, a sĂĽtĹ‘t melegĂtsd elĹ‘ 180 fokra.
🍒 Közben keverd ki a vajat a cukorral, amikor jó krémes, mehet hozzá egyenként a tojás; majd szitáld bele a lisztet és a sütőport, add hozzá a citromhéjat is.
🍒 Kivajazott formába kanalazd a tészta felét, egyengesd el.
🍒 Szórd rá a cseresznyét, majd öntsd/kend rá a maradék lisztes tésztát.
🍒 Süsd 180 fokon szép aranybarnára, 25 perc után tűpróba, nekem elkészült! Max 30-35 perc alatt kész.
✨TIPP
27 cm-es gyĂĽmölcstorta formát használtam, Ă©s az aljára mindig teszek sĂĽtĹ‘papĂrt, Ăgy könnyen kivehetĹ‘ a formábĂłl, vagy ha abban szeletelem sem karcolja össze a kĂ©s a formát.
Buon appetito!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ciao, kérdésed van? Vélemény? Ne habozz! Pötyögd ide! :)