Egy gyors, zamatos Cseresznyés pite?! 🍒🍒

Már egy ideje vártam a cseresznye- Ă©s/vagy meggyszezont, Ăşgyhogy a friss, feketĂ©re Ă©rett cseresznyĂ©kkel gyorsan kiprĂłbáltam egy Ăşj receptet. Nem tettem bele sok cukrot, de nagyon finom zamatos lett Ă­gy is, amihez a belereszelt citromhĂ©j is hozzájárul! A tĂ©sztája puha, könnyű, kellemesen lágy. 
Vigyázz, gyorsan fogy! A fotózást is alig bírta kivàrni 🙂


MibĹ‘l kĂ©szĂĽlt? 
500 g mosott, magozott cseresznye 🍒
80 g nádcukor 
100 g vaj, szobahőmérsékleten
3 tojás, 🥚 szintén szobahőmérsékletű
150 g liszt
1 sĂĽtĹ‘por (10 gramm) 
1 citrom 🍋reszelt hĂ©ja 
40 g kukoricakeményítő 🌽(az eredeti receptben burgonyakeményítő van, nekem az nem volt itthon)
TetejĂ©re porcukor 


Sütési idő: 30-35'


Hogyan kĂ©szĂĽlt? 
🍒 Magozd ki a cseresznyét, a sütőt melegítsd elő 180 fokra.
🍒 Közben keverd ki a vajat a cukorral, amikor jĂł krĂ©mes, mehet hozzá egyenkĂ©nt a tojás; majd szitáld bele a lisztet Ă©s a sĂĽtĹ‘port, add hozzá a citromhĂ©jat is. 
🍒 Kivajazott formába kanalazd a tészta felét, egyengesd el.
🍒 Szórd rá a cseresznyét, majd öntsd/kend rá a maradék lisztes tésztát.
🍒 SĂĽsd 180 fokon szĂ©p aranybarnára, 25 perc után tűprĂłba, nekem elkĂ©szĂĽlt! Max 30-35 perc alatt kĂ©sz. 


TIPP  
27 cm-es gyĂĽmölcstorta formát használtam, Ă©s az aljára mindig teszek sĂĽtĹ‘papĂ­rt, Ă­gy könnyen kivehetĹ‘ a formábĂłl, vagy ha abban szeletelem sem karcolja össze a kĂ©s a formát. 

Buon appetito!




Megjegyzések