Közkívánatra gyorsan felírom ezt a nagyon könnyű, nagyon gyors, nagyon ízletes, nagyon jellegzetes olasz, lekváros linzerszerű torta receptet, amit érdekességképpen Szaúd-Arábiában kaptam kedves pugliai (Dél-Olaszország) barátnőmtől, akivel együtt merültünk el az olasz-magyar konyha rejtelmeiben. Ezúttal is köszi Vivi!! 💝
Idei évtől saját készítésű lekvárjaimmal készül, ma az űberkedvenc sárgabaracké 🍑 a főszerep. OK, a közepére egy kis eper dzsem is került 😇 szoktunk kombinálni két lekvárt néha... 😋
Mi kell hozzá?
320 g liszt
120-150 g nádcukor (én mindig kevesebb cukrot teszek, mindenbe. A lekvár miatt is elég édes így is)
120 g vaj, szobahőmérsékleten
1 tojás + 1 sárgája
1 vaníliás cukor
1 csipet só
🍑100-150 ml lekvár, amennyit gondolsz
🍑Porcukor a tálaláshoz
🍑Porcukor a tálaláshoz
...Hogyan is készül?
A vajat keverd el a cukorral (nem kell habosítani!), add hozzá egyesével a tojásokat, majd a sót, és kis adagokban a lisztet is.
Addig keverd, míg a tészta egybeáll egy labdává, tekerd folpackba, és tedd hűtőbe legalább 2 órára.
A sütőt melegítsd 180 fokra; egy tortaformába tegyél sütőpapírt (az aljára legalábbis).
A tésztából tegyél félre a dekorációhoz, a maradékot gyúrd át, és kézzel egyengesd a formád aljába, oldalára.
Kend meg ízlés szerinti lekvárral, én egy kis darált diót is szórtam rá... dekoràld csíkokkal vagy formákkal, mehet a sütőbe!
Kb 25 percig süsd, amikor elkezd aranybarna színt kapni, kész! 👌🏼
MÁSNAP sokkal finomabb! Ha meg bírod állni, hogy megvárod a másnapot... és a család is. Legalább a felével... vagy legalább 1-1 szeletkével?! 😁
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ciao, kérdésed van? Vélemény? Ne habozz! Pötyögd ide! :)