Sok-sok csoki volt itthon, a kekszek pedig gyorsan elkĂ©szĂĽlnek Ă©s mindig sikerĂĽk van (nálunk), Ăgy gyorsan el is dĹ‘lt mi kĂ©szĂĽljön.
Miből készült?
- 160 g Ă©tcsoki Ă©s tejcsoki, 1x1 cm darabokban
- 100 g Ă©tcsoki, olvasztva
- 230-240 g liszt
- 1 kk szĂłdabikarbĂłna
- 160 g nádcukor (100 gramm cukrot Ă©s 60 g eritritet használtam, ez már csökkentett mennyisĂ©g, mert nem szeretjĂĽk a tĂşl Ă©des dolgokat... ĂzlĂ©s szerint 200 g is tehetĹ‘ bele)
- 170 g vaj, szobahőmérsékleten
- 2 tojás, szobahőmérsékleten
- 70 g jó minőségű kakaópor (Perugina, olasz kakaóport tettem bele)
- 2 csepp vanĂlia kivonat
Hogyan készült?
* A csokit vĂzgĹ‘z felett olvaszd fel.
* A vajat Ă©s a cukrot keverd habosra, ez gyorsabban megy ha a nádcukrot porrá darĂ lod elĹ‘tte. Add hozzá a vanĂliát, majd a tojásokat egyenkĂ©nt, Ă©s keverd tovább.
* Keverd bele az olvasztott csokit és az átszitált kakaóport is.
* Szitáld bele a liszttel elkevert szĂłdabikarbĂłnát, Ă©s egy keverĹ‘kanállal keverd el az egĂ©szet, add hozzá a csokidarabokat is. Lehet, hogy egy kicsit több liszt kell attĂłl fĂĽggĹ‘en, hogy milyen tĂpust használsz, lĂ©nyeg hogy ne legyen tĂşl krĂ©mes a massza, formázhatĂł legyen.
Ez az első adagom, túl krémes lett! A kekszek kicsit puhák maradtak... Utána kevertem hozzá 10 g lisztet, és sokkal jobb roppanós állagúra sikerültek a kekszek.
* A sĂĽtĹ‘t melegĂtsd elĹ‘ 175 fokra, alsĂł felsĹ‘ sĂĽtĂ©s. (Nem grill, Ă©s nem lĂ©gkeverĂ©s.)
* KĂ©t sĂĽtĹ‘tepsit bĂ©lelj ki sĂĽtĹ‘papĂrral, Ă©s diĂłnyi csokis masszábĂłl kĂ©szĂts golyĂłt, a kezeddel lapĂtsd keksz formává. Én a tetejĂĽkre is szĂłrtam csoki "chips"-et.
Maradjon kis hely a kekszek közt, picit nőnek!
* Mehetnek is a sütőbe, kb 10 percre, akkor vannak kész ha még picit nedvesnek tűnik a tetejük (ne száradjanak ki lehetőleg).
* Vedd ki a sütőből, de hagyd hűlni őket a tálcán, hidegen már nem törnek.
Jó étvágyat!
J.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ciao, kérdésed van? Vélemény? Ne habozz! Pötyögd ide! :)