Tripla csokiiiiis?!?! 🍪 Keksz


Sok-sok csoki volt itthon, a kekszek pedig gyorsan elkĂ©szĂĽlnek Ă©s mindig sikerĂĽk van (nálunk), Ă­gy gyorsan el is dĹ‘lt mi kĂ©szĂĽljön. 


MibĹ‘l kĂ©szĂĽlt? 


  • 160 g Ă©tcsoki Ă©s tejcsoki, 1x1 cm darabokban 
  • 100 g Ă©tcsoki, olvasztva
  • 230-240 g liszt
  • 1 kk szĂłdabikarbĂłna
  • 160 g nádcukor (100 gramm cukrot Ă©s 60 g eritritet használtam, ez már csökkentett mennyisĂ©g, mert nem szeretjĂĽk a tĂşl Ă©des dolgokat... Ă­zlĂ©s szerint 200 g is tehetĹ‘ bele) 
  • 170 g vaj, szobahĹ‘mĂ©rsĂ©kleten
  • 2 tojás, szobahĹ‘mĂ©rsĂ©kleten
  • 70 g jĂł minĹ‘sĂ©gű kakaĂłpor (Perugina, olasz kakaĂłport tettem bele) 
  • 2 csepp vanĂ­lia kivonat 

Hogyan kĂ©szĂĽlt? 

* A csokit vĂ­zgĹ‘z felett olvaszd fel. 
* A vajat Ă©s a cukrot keverd habosra, ez gyorsabban megy ha a nádcukrot porrá darĂ lod elĹ‘tte. Add hozzá a vanĂ­liát, majd a tojásokat egyenkĂ©nt, Ă©s keverd tovább. 
* Keverd bele az olvasztott csokit Ă©s az átszitált kakaĂłport is. 
* Szitáld bele a liszttel elkevert szĂłdabikarbĂłnát, Ă©s egy keverĹ‘kanállal keverd el az egĂ©szet, add hozzá a csokidarabokat is. Lehet, hogy egy kicsit több liszt kell attĂłl fĂĽggĹ‘en, hogy milyen tĂ­pust használsz, lĂ©nyeg hogy ne legyen tĂşl krĂ©mes a massza, formázhatĂł legyen. 


Ez az elsĹ‘ adagom, tĂşl krĂ©mes lett! A kekszek kicsit puhák maradtak... Utána kevertem hozzá 10 g lisztet, Ă©s sokkal jobb roppanĂłs állagĂşra sikerĂĽltek a kekszek. 


* A sütőt melegítsd elő 175 fokra, alsó felső sütés. (Nem grill, és nem légkeverés.)
* Két sütőtepsit bélelj ki sütőpapírral, és diónyi csokis masszából készíts golyót, a kezeddel lapítsd keksz formává. Én a tetejükre is szórtam csoki "chips"-et.
Maradjon kis hely a kekszek közt, picit nĹ‘nek! 
* Mehetnek is a sĂĽtĹ‘be, kb 10 percre, akkor vannak kĂ©sz ha mĂ©g picit nedvesnek tűnik a tetejĂĽk (ne száradjanak ki lehetĹ‘leg). 
* Vedd ki a sĂĽtĹ‘bĹ‘l, de hagyd hűlni Ĺ‘ket a tálcán, hidegen már nem törnek. 

JĂł Ă©tvágyat! 




--

J.

Megjegyzések