A Mascarpone nem csak Tiramisú-hoz jó? Mit szólsz egy Epres Mascarponekrémes palacsintához? Vagy más?
Ugye nem csak Tiramisú-t
készítesz a Mascarpone-val? :-) Ha mégis ő a nagy kedvenc, ITT az eredeti olasz recept, ha másban is szívesen kipróbálnád, s például a megszokott
palacsintát dobnád fel valami újdonsággal, ez az Epres Mascarpone krém nagyon ízletes, gyümölcsös!
Ráadásul elkészíteni is egyszerű.
8-10 palacsintához recept ITT, a krém pedig:
Egy lábasba tegyél 200 g epret (friss vagy fagyasztott is OK), 3 ek
nádcukrot (nyírfacukrot, vagy Erithritolt), alacsony lángon főzd, míg kicsit
lekvárosodik, kevergesd néha, hagyd kihűlni, majd keverj hozzá 150-200 g olasz Mascarpone sajtot, míg a krém homogén lesz, de eperdarabok is maradnak benne.
Kend meg a palacsintákat, hajtsd félbe, majd negyedbe, s tálald még több eperrel, málnával, és/vagy porcukorral. A pirított magvak ízben nekem nem mennek hozzá, csak dekorációs célt szolgáltak :-)
Kend meg a palacsintákat, hajtsd félbe, majd negyedbe, s tálald még több eperrel, málnával, és/vagy porcukorral. A pirított magvak ízben nekem nem mennek hozzá, csak dekorációs célt szolgáltak :-)
Buon appetito!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ciao, kérdésed van? Vélemény? Ne habozz! Pötyögd ide! :)