A Mascarpone nem csak Tiramisú-hoz jó? Mit szólsz egy Epres Mascarponekrémes palacsintához? Vagy más?




 


Ugye nem csak Tiramisú-t készítesz a Mascarpone-val? :-)  Ha mégis ő a nagy kedvenc, ITT az eredeti olasz recept, ha másban is szívesen kipróbálnád, s például a megszokott palacsintát dobnád fel valami újdonsággal, ez az Epres Mascarpone krém nagyon ízletes, gyümölcsös! Ráadásul elkészíteni is egyszerű.



8-10 palacsintához recept ITT, a krém pedig:
Egy lábasba tegyél 200 g epret (friss vagy fagyasztott is OK), 3 ek nádcukrot (nyírfacukrot, vagy Erithritolt), alacsony lángon főzd, míg kicsit lekvárosodik, kevergesd néha, hagyd kihűlni, majd keverj hozzá 150-200 g olasz Mascarpone sajtot, míg a krém homogén lesz, de eperdarabok is maradnak benne.

Kend meg a palacsintákat, hajtsd félbe, majd negyedbe, s tálald még több eperrel, málnával, és/vagy porcukorral. A pirított magvak ízben nekem nem mennek hozzá, csak dekorációs célt szolgáltak :-)
 


Buon appetito!

Megjegyzések