Pogi ~ zsályás kiadásban

 

Családunk kedvenc túrós pogija.

Ezer meg egy éve készítjük, ezúttal az olasz konyhához híven zsályás kiadásban újítottam; vagy zsálya nélkül szezámmaggal, dióval, mákkal megszórva is nagyon finom.
Recept egyszerű, variációk ITT és ITT  találhatók. 

A tálka Szaúd Arábiából jött velem, imádom ( @westelm madeinjapan )  


Miből készülnek a pogik?
1:1:1 arányú liszt, szobahőmérsékletű vaj, túró (rikottát hasznàltam, mi mást Itáliában :) de a magyar túróval igazibb)
1 tk só

Tetejére mák, dió (mennyei...), szezámmag, sajt...

·         Gyúrd össze a lisztet a túróval, vajjal ès sóval, tekerd folpackba, és tedd 1-2 órára hűtőbe. 
·         A sütőt melegítsd elő 180 fokra (nem légkeveréses). 
·         Lisztezett felületen nyújtsd 1 cm vastagra a tésztát, szaggass pogikat, kend át a tetejüket egy tojàs sárgájával, és díszítsd-ízesítsd ízlés szerint. 
·         Süsd 15-20 percig a Sütő alsó felében, míg a pogácsák alja és a teteje is barnulni kezd. 



Buon appetito! 





TIPP
Kísérletképpen a felébe tettem 2 ek apróra vágott zsályát... ezeket csak sajttal szórtam meg. Nagyon-nagyon finom lett a vajas ízzel!! 
 











Megjegyzések