Családunk kedvenc túrós pogija.
Ezer meg egy
éve készítjük, ezúttal az olasz konyhához híven zsályás kiadásban újítottam;
vagy zsálya nélkül szezámmaggal, dióval, mákkal megszórva is nagyon finom.
A tálka Szaúd
Arábiából jött velem, imádom ( @westelm madeinjapan )
Miből készülnek a pogik?
1:1:1 arányú
liszt, szobahőmérsékletű vaj, túró (rikottát hasznàltam, mi mást Itáliában :)
de a magyar túróval igazibb)
1 tk só
Tetejére mák,
dió (mennyei...), szezámmag, sajt...
·
Gyúrd
össze a lisztet a túróval, vajjal ès sóval, tekerd folpackba, és tedd 1-2 órára
hűtőbe.
·
A
sütőt melegítsd elő 180 fokra (nem légkeveréses).
·
Lisztezett
felületen nyújtsd 1 cm vastagra a tésztát, szaggass pogikat, kend át a
tetejüket egy tojàs sárgájával, és díszítsd-ízesítsd ízlés szerint.
·
Süsd
15-20 percig a Sütő alsó felében, míg a pogácsák alja és a teteje is barnulni
kezd.
Buon appetito!
✨TIPP
Kísérletképpen
a felébe tettem 2 ek apróra vágott zsályát... ezeket csak sajttal szórtam meg. Nagyon-nagyon
finom lett a vajas ízzel!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Ciao, kérdésed van? Vélemény? Ne habozz! Pötyögd ide! :)